Brother ADS-2400N

Мрежен скенер за документи за работни групи од средна до голема големина

 • Едно и двострано скенирање до 40 ppm‡
 • Автоматски внесувач на документи со капацитет од 50 страници‡
 • Гигабитна етернет мрежа

Десктоп скенерот во боја Brother Workhorse ImageCenter ADS-2400N е одличен избор за работни групи од средна до голема големина со тешки потреби за снимање кои бараат флексибилно ракување со хартија и поврзување, разновидно скенирање до дестинации и подобрена продуктивност. Опремен со брзо, двострано скенирање до 40 стр/мин‡ за да помогне во максимизирање на продуктивноста на работната група. Брзо скенирајте документи на повеќе страници преку автоматско внесување документи со капацитет од 50 страници‡ за да помогнете во оптимизирање на ефикасноста и продуктивноста. Поддржува широк опсег на дестинации за скенирање, вклучувајќи: Мрежни папки, FTP, SFTP, SharePoint и мобилни уреди‡. Нуди широк опсег на индустриски стандардни драјвери за лесна интеграција и Kofax VRS® компатибилен за подобрена оптимизација на сликата.

Original price was: 22.990,00 ден.Current price is: 18.890,00 ден.

SKU: HLL2352DWYJ1-1 Категории , , Ознаки: , , ,
Купи!

Опис

Мрежен скенер за документи за работни групи од средна до голема големина

 • Едно и двострано скенирање до 40 ppm‡
 • Автоматски внесувач на документи со капацитет од 50 страници‡
 • Гигабитна етернет мрежа

Десктоп скенерот во боја Brother Workhorse ImageCenter ADS-2400N е одличен избор за работни групи од средна до голема големина со тешки потреби за снимање кои бараат флексибилно ракување со хартија и поврзување, разновидно скенирање до дестинации и подобрена продуктивност. Опремен со брзо, двострано скенирање до 40 стр/мин‡ за да помогне во максимизирање на продуктивноста на работната група. Брзо скенирајте документи на повеќе страници преку автоматско внесување документи со капацитет од 50 страници‡ за да помогнете во оптимизирање на ефикасноста и продуктивноста. Поддржува широк опсег на дестинации за скенирање, вклучувајќи: Мрежни папки, FTP, SFTP, SharePoint и мобилни уреди‡. Нуди широк опсег на индустриски стандардни драјвери за лесна интеграција и Kofax VRS® компатибилен за подобрена оптимизација на сликата.

Дополнителни информации

печатење

Бренд

Brother

Brother-3Year-Exchange

Главни карактеристики

 • Висока брзина на скенирање. Скенира еднострани и двострани материјали со едно поминување, и во боја и во црно/бело, до 40 стр./мин.‡.
 • Скенирање на повеќе страници. Користете го автоматскиот внесувач на документи со капацитет од 50 страници‡.
 • Разноврсна поврзаност. Гигабитна етернет мрежа плус USB 2.0 интерфејс со висока брзина за локално поврзување.
 • Високопрецизно скенирање. Оптичка резолуција до 600 x 600 dpi, интерполирана 1200 x 1200 dpi.
 • Разновидни дестинации за скенирање. Вклучувајќи мрежни папки, FTP/SFTP, Microsoft SharePoint и мобилни уреди‡.
 • Интегрирани карактеристики за оптимизација на сликата. Вклучувајќи отстранување на дупчење, отстранување на заднина, отстранување на празна страница, поддршка за откос и многу повеќе.
 • Напредни функции за скенирање. Како што е режимот 2-во-1 за снимање документи од 11″ x 17″ и режимот на континуирано скенирање за скенирање неограничени страници во една датотека.
 • Флексибилно ракување со медиуми. Лесно скенира документи, фотографии, сметки, деловни и врежани пластични картички и повеќе – од големина на визит-картичка до 8,5″(W) x 196″(L).
 • Kofax VRS® Certified‡. Индустриски лидер во софтверот за обработка на слики кој автоматски ги испитува скенираните материјали и ги применува соодветните поставки за корекција на сликата за оптимални резултати од скенирањето.
 • Широка компатибилност Поддржува Windows, Mac® и Linux® и нуди широк опсег на индустриски стандардни двигатели, вклучително и TWAIN за лесна интеграција.
 • На ваша страна поддршка. 3 години ограничена гаранција и бесплатна поддршка преку Интернет, повик или разговор во живо за целиот животен век на вашиот производ.

Скенирање

Напредни функции за скенирање Континуирано скенирање, автоматско отстранување на ADF, прескокнување на празна страница, ID скенирање‡, скенирање профили
Поддржани типови баркодови UPC-A, UPC-E, JAN8, JAN13, Code39, Code93, ITF, Code128, Codabar, GS1_128, PDF417, QR код, податочна матрица
Напуштање на бојата Црвена, сина, зелена, прилагодена
Брзини на дуплекс скенирање (црно и во боја) (макс. слики/мин.) ‡ 80
Дуплекс скенирање Да
Сензор за слика Двојна ЗНД
Вклучен софтвер‡ Kofax PaperPort™ SE со OCR за Windows, Brother Control Center 4 со OCR за Windows, ABBYY® PDF Transformer Plus за Windows, ABBYY® FineReader® Sprint
Интерполирана резолуција на скенирање (макс. dpi) До 1200 x 1200 dpi
Резолуција на оптичко скенирање (макс. dpi) До 600 x 600 dpi
Сензор за заглавување на хартија бр
Компатибилност со ОС на драјвер за скенирање‡ Windows, Mac OS®, Linux
Вклучени драјвери за скенирање ‡ TWAIN, WIA, ICA, ISIS, SANE
Скенирајте формати на датотеки Windows Bitmap (BMP), Microsoft Office Word (DOCX), JPEG (JPG), PDF со една страница/повеќе страници (PDF/A, PDF со висока компресија, спецификации за XML хартија (XPS), пренослива мрежна графика (PNG), Microsoft Office PowerPoint (PPTX), TIFF на една страница/повеќе страници (TIF)
Скенирај во функција Е-пошта, слика ‡, печатење, OCR‡, датотека ‡, FTP, USB Memory Stick, Мрежна папка (CIFS – само Windows), SharePoint, SSH сервер (SFTP)
Тип на скенер Наполнети со листови
Способност за скенирање Црно-бело, боја
Режими на скенирање 24-битна боја, 8-битна сива скала, 1-битна монохроматска
Брзини на едноставно скенирање (црно и во боја) (макс. стр./мин.)‡ 40

Работа со документи

Капацитет на автоматски внесувач на документи (макс. страници)‡ 50
Дневен циклус на работа (макс. страници)‡ 6000
Видови медиуми Обични, сметки (се препорачува лист за носач), Фотографии (потребен е лист за носач), визит-картички, пластични/ламинирани картички (вклучувајќи врежана), обврзница
Тежини на медиум: (мин/макс) 11 фунти – 110 фунти.
Големина на хартија: Дуплекс режим (макс.) 8,5″ x 14″
Големина на хартија (мин.) 2″ X 2″
Големина на хартија: повеќе листови (макс.) 8,5″ x 14″
Големина на хартија: еден лист‡ (макс.) 8,5″ x 196″
Големини на пластични картички (минимум/макс) 2,0″(Ш) x 2,76″(Л) / 2,13″(Ш) x 3,37″(Л)
Дебелина на пластична картичка Релјефно: до 1,4 мм (55 мил.)

Безбедност

Безбедносни протоколи (жичен) SMTP-AUTH, SSL/TLS (IPPS, HTTPS, SMTP, POP3, IMAP4), SNMP v3, 802.1x (LEAP, EAP-FAST, PEAP, EAP-TLS, EAP-TTLS), Kerberos, IPSec