Brother DCP-L2532DW

Економичен 4-во-1 Моно Ласер Мултифункциски Уред со автоматско двострано печатење

Fax | Print | Scan | Copy

До 30 страници во минута
Автоматско двострано печатење
Wireless поврзување
Ниска цена на печатење
уредот доаѓа со тонер за 700 страници (*Капацитет на тонерот во согласност со ISO/IEC 19752); лесен за користење и поставување
Голема фиока за 250 листови хартија
Уредот користи:
Тонер TN-2411 (Печати до 1.200 страници)
Тонер TN-2421 (Печати до 3.000 страници)
Барабан DR-2401 (до 12.000 страници)

11.390,00 ден

Економичен 4-во-1 Моно Ласер Мултифункциски Уред со автоматско двострано печатење

Fax | Print | Scan | Copy

До 30 страници во минута
Автоматско двострано печатење
Wireless поврзување
Ниска цена на печатење
уредот доаѓа со тонер за 700 страници (*Капацитет на тонерот во согласност со ISO/IEC 19752); лесен за користење и поставување
Голема фиока за 250 листови хартија
Уредот користи:
Тонер TN-2411 (Печати до 1.200 страници)
Тонер TN-2421 (Печати до 3.000 страници)
Барабан DR-2401 (до 12.000 страници)
печатење

Бренд

3-Year-Warranty

Brother

Specifications

Општо – печатачи

Тип на печатач црно и бело
Карактеристики Печатење, копирање, скенирање
Технологија Ласерски
Големина на екран 2-линиски LCD екран
Ласерска класификација Ласерски производ од класа 1 (IEC60825 – 1:2014)
Меморија 64 MB
Процесор 600 MHz

Поврзување

Поврзување безжичен, USB
Локален интерфејс USB 2.0 со висока брзина
Интерфејс за безжична мрежа IEEE 802.11b/g/n

Поврзување со мобилни уреди

Поддржано AirPrint, Cortado Cloud Print, Google Cloud Print, iPrint&Scan, Brother Print Service Plugin, Mopria

Копирање

Двострана копија Не
Брзина на копирање црно-бело формат А4 30 копии во минута
N во 1 Тоа
Резолуција До 600 x 600 dpi
Односот зголемување/намалување 25-400% во зголемувања од 1% проценти

Димензии и тежини

Со картон 580 (ш) x 517 (г) х 434 (ж) мм
Со картон 13,4 кг
Без картон 410 (ш) x 398,5 (г) х 272 (ж) мм
Тежина 10,3 кг

Еколошки

Звучен притисок Подготвен 30 dBA, тивок режим од 44 dBA
Потрошувачка на енергија 440 W од режимот за печатење (42 W подготвен, 260 W тивок режим, 6,2 W мирување)
Вообичаена потрошувачка на електрична енергија 0,395 kwh/недела

Во кутија

содржина Кабел за напојување, прирачник за безбедност на производот, софтверски диск, упатство за употреба, гарантна картичка, водич за брзо поставување

Спецификации на медиумите

Видови и големини Стандардна фиока – A4, Letter, A5, A5 (долг раб), A6, Executive, отвор за рачно внесување – ширина 76,2 – 215,9 mm, должина 127 – 355,6 mm (A4 поддржан само со автоматско двострано печатење)
Тегови Стандардна послужавник – обична и рециклирана хартија (60–163 g/m2); отвор за рачна исхрана – обична, рециклирана и врзана хартија и пликови (60–230 g/m2)

Мрежа

Wi-Fi Direct™ Тоа
Безжична мрежа IEEE 802.11b/g/n
Безбедност на безжичната мрежа WEP 64/128 бита, WPA-PSK (TKIP/AES). SMTP-AUTH, SSL/TLS, SNMP v3
Поддршка за безжично поставување Тоа

Оперативни системи и софтвер

Испорачан софтвер – Mac macOS (10.15), macOS (10.14), macOS (10.13), macOS (10.12), OS X (10.11), OS X (10.10)
Испорачан софтвер – Windows Windows 10 (32-bit), Windows 10 (64-bit), Windows 10 S, Windows 8.1 (32-bit), Windows 8.1 (64-bit), Windows 8 (32-bit), Windows 8 (64-bit ),Windows 7 SP1 (32-bit), Windows 7 SP1 (64-bit), Windows Server 2019,Windows Server 2016,Windows Server 2012 R2 (64-bit),Windows Server 2012 (64-bit),Windows Server 2008 R2 (64-битен), Windows Server 2008 (32-битен), Windows Server 2008 (64-битен)
Поддржано Поддршка и за Linux, iOS, Android™. За најновиот фирмвер, ажурирањата на софтверот и компатибилноста на оперативниот систем, посетете ја http://support.brother.com

Додавање хартија

Внесување хартија Стандардна фиока – 250 листови, отвор за рачно хранење – 1 лист
Излез на хартија 120 листови (отпечатена страна надолу), 1 лист (отпечатена страна нагоре) (директно внесување хартија)

Печатење

Брзина на двострано печатење на А4 формат До 15 страници во минута
Стандардна брзина на печатење во формат А4 До 30 страници во минута
Автоматско двострано печатење Тоа
Време е за прво печатење Помалку од 8,5 секунди
Резолуција 600 x 600 dpi, HQ1200 (2.400 x 600 dpi)
Препорачана месечен износ До 2.000 страници

Скенирање

Двострано скенирање Не
Тип на скенер ЗНД
Резолуција До 600 x 2.400 dpi

Потрошен материјал и додатоци

Потрошен материјал Влезен тонер – 700 страни*, стандарден тонер (TN-2411) – 1.200 страници*, голем тонер (TN-2421) -3.000 страници*, барабан (DR-2401) – 12.000 A4 страници * Просечен капацитет според ISO/IEC 1972

Гаранција

Гаранција 3 години гаранција преку веб регистрација

Downloads & Resources

https://www.brother.hr/support/dcp-l2532dw/downloads

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Видете ги често поставуваните прашања, одговорите и решавањето проблеми овде

Инструкции и прирачници

Преземете ги најновите упатства и прирачници за корисникот за производите на Brother

Документација

DCP-L2532DW технички лист (0,62 MB PDF)