Brother DCP-T220 Ink Tank Printer

Најдостапен печатач сè-во-едно за домашни корисници

Печати Скенирај Копирај

Систем за резервоар за мастило за полнење
Едноставен кориснички интерфејс
До 16/9 слики/мин. (моно/боја)
USB 2.0 со висока брзина
До 1.200 x 6.000 dpi
Заедно со принтерот добивате шишиња со мастило – 1*BTD60BK & 1*BT5000C, BT5000M, BT5000Y

8.890,00 ден

Опис

Најдостапен печатач сè-во-едно за домашни корисници

Печати Скенирај Копирај

Систем за резервоар за мастило за полнење
Едноставен кориснички интерфејс
До 16/9 слики/мин. (моно/боја)
USB 2.0 со висока брзина
До 1.200 x 6.000 dpi
Заедно со принтерот добивате шишиња со мастило – 1*BTD60BK & 1*BT5000C, BT5000M, BT5000Y

Дополнителни информации

Тежина 10 кг
печатење

Бренд

3-Year-Warranty

Brother

Преглед

Ви ги претставуваме нашите печатачи за резервоари за мастило, мали и совршени за дома или канцеларија со поголем волумен на печатење. Уживајте во печатењето без да се грижите за трошоците и проширете ги вашите можности за печатење со професионален квалитет што дава јасен, јасен текст и брилијантни графики и фотографии во боја.

Печатете со целосна брзина
Со брзина на печатење документи до 16/9 слики/мин.*, печатачите на Brother го забрзуваат работниот тек за да можете да правите повеќе за помалку време. Од печатење професионални извештаи до извонредни брошури, можете самоуверено да креирате моќни деловни материјали што ќе остават најдобар впечаток.

*Врз основа на ISO/IEC 24734. За повеќе информации, ве молиме погледнете на www.brother.com/rd/printspeed

Ефикасно справување со задачите
Справувајте со различни задачи за печатење со фиока за хартија од 150 листови, прилагодлива за различни големини на хартија и дополнителен отвор за рачно внесување на еден лист за различни типови хартија.

Заштедете повеќе со секое печатење
Намалете ги трошоците за печатење со шишињата со мастило со ултра висок принос на Brother. Печатете до 7.500** страници во црно и 5.000** страници во боја! Нашето оригинално мастило, по цена, обезбедува долготрајни машини и глави за печатење, така што ќе заштедите повеќе на долг рок.

** Цитирано прибл. приносите се екстраполираат врз основа на оригиналната методологија на Brother со користење на моделот за тестирање ISO/IEC 24712. Цитиран прибл. приносите не се засноваат на ISO/IEC 24711.

Лесно и прецизно наполнете ги
печатачите на Brother’s Refill Refill Ink Tank имаат проѕирна обвивка што овозможува лесен преден пристап до вградениот резервоар за мастило. Дизајнот лесен за корисникот е дизајниран да го минимизира ризикот од неред и истекување.

Лесни за употреба
Печатачите на Brother Ink Tank се приклучуваат и играат. Можете да ги користите директно надвор од кутијата без инсталација на драјвери. Едноставниот кориснички интерфејс, исто така, ги прави печатачите полесни за користење.

Спецификација

ФУНКЦИИ

Печатете, скенирајте, копирајте

ТИП НА ПЕЧАТАЧ

Инкџет печатач

ДИМЕНЗИИ НА ПРОИЗВОДОТ (ШИРИНА X ДЛАБОЧИНА X ВИСИНА)

435 mm x 359 mm x 159 mm

БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

16.0/21.00 часот

ТИП НА ХАРТИЈА

Обичен, инкџет, сјаен (лиен/смола), рециклиран

ГОЛЕМИНА НА ХАРТИЈА

A4, Letter, Executive, A5, A6, Photo 4″x6″, Indexcard 5″x8″, Photo 5″x7″, C5 Envelope, Com-10, DL Envelope, Monarch, Photo-3.5″x5″

МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ХАРТИЈА

До 150 листови (80 g/m2)

ГАРАНЦИЈА

3 години гаранција

Печати

РЕЗОЛУЦИЈА

До 1.200 x 6.000 dpi

ШИРИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

A4 : 204 mm
Буква : 210 mm

БЕЗ ГРАНИЦИ

A4: 210mm
Буква: 216mm

ДВОСТРАНИ – ТИП НА ХАРТИЈА

Обична хартија

ДВОСТРАНА – ГОЛЕМИНА НА ХАРТИЈА

А4/Писмо/Извршен/А5
N/A

Печатени медиуми

ВЛЕЗ ЗА ХАРТИЈА – ФИОКА ЗА ХАРТИЈА #1 – ТИП НА ХАРТИЈА

Обична, инкџет, сјајна (лиена/смола), рециклирана хартија

ВЛЕЗ ЗА ХАРТИЈА – ФИОКА ЗА ХАРТИЈА #1 – МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ХАРТИЈА

Приближно 150 листови обична хартија од 80 gsm

ВЛЕЗ ЗА ХАРТИЈА – ПОВЕЌЕНАМЕНСКА ФИОКА – МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ХАРТИЈА

N/A

ВНЕСУВАЊЕ ХАРТИЈА – ОТВОР ЗА РАЧНО ВНЕСУВАЊЕ – ТИП НА ХАРТИЈА

Обична, инкџет, сјајна (лиена/смола), рециклирана хартија

ВНЕСУВАЊЕ ХАРТИЈА – ОТВОР ЗА РАЧНО ДОВОД – МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ХАРТИЈА

1 лист

ADF ВЛЕЗЕН ФИОКА ЗА ХАРТИЈА МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ХАРТИЈА

N/A

ИЗЛЕЗ НА ХАРТИЈА

До 50 листови од 80 gsm

Копирај

БОЈА

Да

МОНОХРОМАТСКИ

Да

ШИРИНА НА КОПИРАЊЕ

A4: 204 mm
Буква: 210 mm

ПОВЕЌЕ КОПИИ

Купува/сортира до 99 страници

ЗГОЛЕМИ/НАМАЛИ

25% до 400% во зголемувања од 1% (RemoteCopy)

РЕЗОЛУЦИЈА

До 1200×6000 dpi Само Windows® (Mac: до 1200×3600 dpi)

ДВОСТРАНИ – ТИП НА ХАРТИЈА

Обична хартија

ДВОСТРАНА – ГОЛЕМИНА НА ХАРТИЈА

А4/Писмо/Извршен/А5

Поврзување

USB

USB 2.0 со висока брзина

Скенирање

СКЕНИРАЊЕ ВО БОЈА

Да

МОНОХРОМАТСКИ

Да

ДЛАБОЧИНА НА БОЈА – ВЛЕЗ

30 битна обработка на бои

ДЛАБОЧИНА НА БОЈА – ИЗЛЕЗ

24 битна обработка на бои/256 нивоа по боја

СИВИ ТОНОВИ – ВЛЕЗ

10 битна обработка на бои

СИВИ ТОНОВИ – ИЗЛЕЗ

8-битна обработка на бои/256 нивоа по боја

РЕЗОЛУЦИЈА – ИНТЕРПОЛИРАНА

До 19.200 x 19.200 dpi

РЕЗОЛУЦИЈА – СТАКЛО ЗА СКЕНЕР

До 1.200 dpi x 2.400 dpi

ШИРИНА НА СКЕНИРАЊЕ – СТАКЛО ЗА СКЕНЕР

До 215,9 мм

ДОЛЖИНА НА СКЕНИРАЊЕ – СТАКЛО НА СКЕНЕР

До 297 мм

Екран и меморија

ПРИКАЗ

LED

КАПАЦИТЕТ НА МЕМОРИЈА

64 MB

Тежина

ТЕЖИНА

6,4 кг

Операција

ИЗВОР НА ЕНЕРГИЈА

AC 220 – 240V 50/60Hz (освен моделот Тајван)
AC 110 – 120V 50/60Hz (Тајвански модел)

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА – ПЕЧАТЕЊЕ

Прибл. 11W (освен тајванскиот модел)
Приближно 12W (тајвански модел)

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА – ПОДГОТВЕНА

Прибл. 2,5 W

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА – СПИЕЊЕ

Прибл. 0,7 W

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА – ИСКЛУЧУВАЊЕ

Прибл. 0,2 W

НИВО НА БУЧАВА

Макс. 50 dB

ТЕМПЕРАТУРА – РАБОТНА

10°C до 35°C

ТЕМПЕРАТУРА – НАЈДОБАР КВАЛИТЕТ НА ПЕЧАТЕЊЕ

20°C до 33°C

Спецификации на PictBridge

ИНТЕРФЕЈС

USB 2.0 со висока брзина

Поддржан ОС

WINDOWS® ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ

Windows® 7 SP1/8.1/10

MAC ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ

macOS v10.13.6/10.14.x/10.15.x
(За печатење од Mac, преземете iPrint&Scan од Mac App Store. Не е обезбеден двигател за печатачот за Mac)

Мастила

ШИШЕ СО МАСТИЛО СО УЛТРА ВИСОК ПРИНОС

BT5000C

Прибл. 5000 страници (цитираните приноси се екстраполираат врз основа на Brother оригинална методологија користејќи Тест Шаблони ISO/IEC 24712)

ШИШЕ СО МАСТИЛО СО УЛТРА ВИСОК ПРИНОС

BT5000M

Прибл. 5000 страници (цитираните приноси се екстраполираат врз основа на Brother оригинална методологија користејќи Тест Шаблони ISO/IEC 24712)

ШИШЕ СО МАСТИЛО СО УЛТРА ВИСОК ПРИНОС

BT5000Y

Прибл. 5000 страници (цитираните приноси се екстраполираат врз основа на Brother оригинална методологија користејќи Тест Шаблони ISO/IEC 24712)

ШИШЕ СО МАСТИЛО СО УЛТРА ВИСОК ПРИНОС

BTD60BK

Прибл. 7500 страници (цитираните приноси се екстраполираат врз основа на Brother оригинална методологија користејќи Тест Шаблони ISO/IEC 24712)